In rural parts of China, it is typical for children to travel a long way or cross a rapid river to get to school.  This bamboo bridge school in Xiashi is beautiful and practical without being invasive of the local and natural aestheticity of the town.  It not only makes the school a much more attractive place for children to learn, it also brings people together by transforming into a public gathering space and bridging two separate parts of the village.  What's more, it's built with local and sustainable materials.  The project won the Aga Khan Award for Architecture in 2010

 This reminds me of the classroom setting I'd see in Chinese period films.

via Inhabitat (images by Li Xiaodong)


Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.